Idag tänkte vi tipsa om en teknik som kan kännas lite avancerad men som faktiskt går att göra på sig själv. Platta håret kan ju alla men idag tänkte vi tipsa om hur du plattar håret samtidigt som du får volym med perfekt slät yta.

Till detta behöver du såklart en plattång samt en rundborste. Produkterna vi rekommenderar att använda är: Redken Iron Shape 11 (för extra hållbart resultat, 295 kr) eller Redken Satinwear 02 (för mycket glans och utslätande effekt, 295 kr) och Redken Rough Clay 20 (minimalt endast vid hårrötterna för hållbar volym, 260 kr).

redken-heat-styling-iron-shape-11-3783825348

Det som är viktigt att tänka på när man använder rundborsten är att börja ända från hårrötterna och inte bara jobba längst ut i topparna och att platta håret i ett svep med ett bestämt grepp. Då får man luftig volym samtidigt som håret får en slätare och blankare yta. Perfekt för tunna, fina skandinaviska hår!

Nedan följer en demonstration med Ewa-Lenas kund Eva:

Så här såg Eva ut före:

SONY DSC

Efter: Eva fick en ny ton på håret i en pastell-blond färg som ger ett sommarblekt hår en mer ”vintrig” känsla. Jobba med rundborsten från botten och dra efter med plattången.

SONY DSC

…Då får du den perfekta släta ytan på håret samtidigt som du bygger volym!SONY DSC

Använd ett hårt, matt vax och jobba in det mellan fingrarna.

SONY DSC

Jobba sedan in det i hårbotten så får du ett hållbart lyft!

SONY DSC

Se så snyggt det blev! 🙂

SONY DSC

Testa själv, lycka till! 🙂

/Anna, Jess